fbpx

GOLDRING SA


ISRG

Intuitive Surgical, Inc.
  16.09.2024

Intuitive Surgical, Inc. este o companie lider global în tehnologia medicală și pionier chirurgiei asistate de robot pentru a îmbunătăți rezultatele clinice ale pacienților care au nevoie de intervenții chirurgicale invazive. Produsele sale includ sisteme robotice precum Da Vinci Surgical și Ion Endoluminal. În martie 2024, compania a primit autorizația Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA pentru sistemul său robotizat de generația a cincea, Da Vinci 5. Compania a fost fondată în 1995 și are sediul în Sunnyvale, CA, SUA.

O defalcare a veniturilor companiei pe segmente de afaceri este prezentată aici.

ISRG

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2024 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,78$ (față de estimările de 1,54$), mai mare cu 25% față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului II din 2023. Firma nu distribuie dividende către acționari (companie de creștere).

Acțiunea Intuitive Surgical este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier ISRG. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 172,8 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din luna oct. 2023 și până în prezent cu circa 90%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,39, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 39% mai volatil în comparație cu piața.

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy595$22%430$

ISRG

 

De la minimele din luna oct. 2023, prețurile acțiunii Intuitive Surgical au crescut de la un nivel de suport situat la marginea superioară a norului Ichimoku, nivel situat la circa 255$. De atunci, prețurile se află într-un raliu deasupra norului, trecând peste un nivel de rezistență (linia de culoare violet), de la circa 360$. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la adâncitura recentă din oct. 2023 situată la un nivel supra-vândut (nivelul -20), linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40), de unde s-a corectat atingând din nou nivelul zero odată cu corecția prețurilor. De la minimele din apr. 2024, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20) în funcție de evoluția prețului, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la începutul lunii dec. 2023, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la nivelul zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă cu minime mai înalte și se îndreaptă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Intuitive Surgical are un trend ascendent de la minimele din luna oct. 2023. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold-$-%-$

ISRG

 

Graficul zilnic al Intuitive Surgical arată că prețurile se află într-o mișcare ascendentă de la minimele din oct. 2023 și au reușit să treacă în ian. 2024 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia de culoare violet), de la circa 360$. Să notăm faptul că vechiul nivel de rezistență după ce a devenit un suport pentru prețuri (schimbare de polaritate) a fost lăsat în urmă. De la începutul lui mai 2024, prețurile s-au mișcat de-a lungul curbei superioare a benzilor Bollinger (BB). De la începutul lui sept. 2024, bula ascendentă BB s-a închis și preturile evoluează în lateral (cu o volatilitate scăzută). Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile la sfârșitul lunii noi. 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este „bullish”.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Intuitive Surgical. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lunii mai 2024, care arăta o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia violet) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu s-a terminat, deoarece linia ADX a căzut sub nivelul 20.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Intuitive Surgical este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100. Linia RS are o mișcare ușor ascendentă (de la minimele din oct.-noi 2023) și a trecut peste un nivel de rezistență (linia de culoare violet), confirmând mișcarea prețurilor. Linia RS se corectează acum ușor odată cu evoluția preturilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS își va relua mișcarea ascendentă.

 

Concluzie:

Pe termen mediu și lung, este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre noi maxime istorice.

Investitorii ar trebui să fie totuși atenți la evoluția pe termen scurt a prețului acestei acțiuni, dar perspectiva generală rămâne pozitivă. Se recomandă menținerea pozițiilor actuale și monitorizarea atentă a evoluției prețului.

 

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA