fbpx

GOLDRING SA


NDX

NASDAQ 100
  04.04.2022

Graficul zilnic al indicelui NASDAQ 100 (simbol: NDX) arată că prețul indicelui bursier a avut un raliu de la mijlocul lunii martie 2022 și a crescut cu circa 17% de la minimul din 14 mar. 2022 până  la maximul din 29 mar. 2022.

 

Prețul s-a corectat în ultimele zile ale săptămânii trecute pe fondul preocupărilor persistente ale investitorilor cu privire la o recesiune globală și la conflictul în curs din Ucraina. Indicele american al sectorului tehnologic, NASDAQ 100, pierduse circa 4% de la maximul de la sfârșitul lui martie 2022. El a închis puțin peste 14.860 puncte vineri, 1 aprilie 2022.

 

Datele economice din săptămâna trecută au fost eclipsate de raportul pieței muncii din martie, care a arătat că economia americană a adăugat 431 mii de locuri de muncă. Rata șomajului a scăzut la 3,6%, în timp ce, în același timp, salariile au crescut pentru a douăsprezecea lună consecutiv. Acest lucru a alimentat așteptările ca Rezerva Federală să crească rata dobânzii cu 50 de puncte de bază în mai 2022, chiar dacă datele regionale au arătat semne de încetinire a sectorului de producție.

 

Perspectivă pe termen mediu

SumarPozițieTarget priceStop loss
NDXHold

 

NASDAQ

Prețul indicelui a avut un patern de inversare de trend numit double bottom (este vorba de cele două minime în februarie și martie 2022). El a spart de asemenea linia de trend descendent trasată pe grafic de la maximul de la începutul lui ianuarie 2022. Prețul are un raliu de la minimul din martie 2022. Raliul s-a oprit la 61,8% retragerea Fibonacci a trendului descendent trasat pe grafic pe perioada ian.-mar. 2022. Indicele se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este bullish.

 

De aici înainte sunt posibile două scenarii de evoluție.

 

Primul scenariu, cel mai probabil, este cel optimist în care prețul indicelui revizitează nivelul 61,8% al retragerii Fibonacci și apoi să-și continue raliul spre nivelul de la 15.550 (linia violet punctată pe grafic). Este posibil ca mai înainte prețul indicelui să se îndrepte spre fosta rezistență de la nivelul 14.455 care ar putea deveni un suport (linia verde pe grafic), deci o schimbare de polaritate.

 

Al doilea scenariu este cel pesimist în care prețul indicelui NASDAQ 100 va aluneca și va sparge rezistența de la nivelul 14.455, odată cu creșterea volatilității din piețele de acțiuni.

 

Indicatorul Relative Strength Index- RSI (panoul din mijloc) are o mișcare ascendentă de la minimele din mar. 2022. Linia RSI a trecut peste nivelul 50, indicând o presiune la cumpărare din partea investitorilor. De urmărit dacă linia RSI va atinge nivelul supra-cumpărat (nivelul 70). Totuși să notăm că RSI zilnic nu a mai atins un nivel supra-cumpărat din nov. 2021.

 

Indicatorul CBOE Volatility Index – VIX (panoul de jos) are o mișcare descendentă de la maximul de la începutul lui mar. 2022 (de la circa 36), de la începutul războiului din Ucraina. De atunci indicele VIX a scăzut și se află acum undeva în jurul valorii 20, confirmând raliul din piața de acțiuni. Deci volatilitatea din piața de acțiuni nu a crescut și nu a depășit nivelul de alertă (de la 40) în această perioadă cum se întâmpla de obicei în cazul unei bear market.

 

În concluzie, pe termen scurt, putem vedea o continuare a mișcării ascendente a indicelui NASDAQ 100. Prețul indicelui ar putea trece de nivelul 61,8% al retragerii Fibonacci în perioada următoare și apoi să-și continue raliul spre nivelul de la 15.550.

 

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA