Poziție | Stop Loss | Target price |
LONG | 200$ | 250$ |
Graficul saptamanal al acțiunii Facebook, Inc. (simbol bursier: FB, listata pe bursa de actiuni NASDAQ) arata că preturile actiunii s-au redresat in forma literei V de la minimul din mar. 2020. Ele au spart apoi in luna mai 2020 un nivel de rezistenta constituit din maximele din iul. 2018 si ian. 2020, situat usor sub 220$.
Preturile actiunii Facebook au crescut cu circa 75% de la minimul din martie 2020 pana la maximul din mai 2020.
Preturile au reusit sa treaca din nou deasupra norului Ichimoku in a doua parte a lui apr. 2020, iar ”Lagging Span” (linia violet) le-a urmat. Semnalul trimis este confirmat, cum norul deplasat inainte s-a colorat in verde. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku, ceea ce este un semnal ”bullish”.
ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva, dupa ce a cazut sub un nivel supra-vandut (nivelul -20.0) odata cu caderea preturilor din feb.-mar. 2020. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul de la sfarsitul lui mar. 2020 si a trecut peste un nivel supra-cumparat (nivelul 20.0), confirmand raliul preturilor. Daca ROC se va misca in continuare in zona supra-cumparata, acest fapt va indica o mentinere a presiunii la cumparare.
MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumparare la inceputul lui mar. 2020, aproape de un nivel supra-vandut (nivelul -10.0), cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalul său (sageata verde). Linia indicatorului are o traiectorie ascendenta de la minimul de la sfarsitul lui mar. 2020 spre un nivel supra-cumparat (nivelul 10.0), confirmand raliul preturilor. Daca linia MACD va continua miscarea spre nivelul supra-cumparat, acest fapt va indica o mentinere a presiunii la cumparare.
In general actiunea Facebook s-a redresat dupa caderea abrupta din feb.-mar. 2020. Investitorii, mai ales cei institutionali, au privit corectia preturilor actiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumparare.
Dan Turmacu, CFTe
Senior Analist Tehnic,
Piețe Financiare
Poziție | Stop Loss | Target price |
LONG | 200$ | 250$ |
Analiza cu perspectiva pe termen scurt
Facebook a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 usor sub asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 1,71$ fata de estimarile de 1,72$ (o surpriza negativa de 0,01$), dublu fata de profitul net pe actiune pe T1 din 2019. Compania nu distribuie dividende.
Graficul zilnic al Facebook arata ca preturile actiunii se afla intr-un nou raliu de la minimul din mar. 2020 dupa o redresare in forma literei V. Ele se corecteaza usor spre fostul nivel de rezistenta constituit din maximele din iul. 2018 si ian. 2020, care poate servi acum drept suport. Cel mai probabil preturile isi vor continua raliul si vor atinge noi maxime istorice. Preturile se tranzactionează deasupra mediilor mobile pe 50 zile si 200 zile (50z si 200z EMA), ceea ce este ”bullish”.
Preferinta investitorilor pentru actiunea Facebook este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o miscare ascendenta de la minimele din mar.-apr. 2020, confirmand raliul preturilor. Daca preturile isi vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui sa confirme.
Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Facebook (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal spre sfarsitul lui apr. 2020 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca preturile actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este unul destul de puternic, cu ADX usor peste nivelul 30.
Dan Turmacu, CFTe
Senior Analist Tehnic,
Piețe Financiare
Poziție | Stop Loss | Target price |
SHORT | 180$ | 123$ -127$ |
Analiza cu perspectiva pe termen mediu
Graficul saptamanal al acțiunii Facebook, Inc. (simbol bursier: FB) arata că preturile actiunii au crescut de la minimele de la sfarsitul lunii dec. 2018 si au testat in ian.-feb. 2020 un nivel de rezistenta dat de maximele anterioare din iul. 2018, usor sub 220$.
Preturile actiunii Facebook au cazut sub acel nivel de rezistenta (linia rosie) la sfarsitul lui ian. 2020 (falsa spargere) si s-au corectat destul de abrupt din a doua parte a lunii feb. 2020. Ele au spart linia de trend ascendent trasata pe grafic din dec. 2018. Actiunea pierduse peste 30% de la maximele din feb. 2020.
Preturile actiunii Facebook au cazut sub norul Ichimoku, iar ”Lagging Span” (linia violet) le urmeaza miscarea. Norul deplasat inainte, colorat inca in verde, ar trebui sa se coloreze in rosu, dupa ce si-a ingustat largimea, pentru a confirma trendul descendent. Preturile se tranzactioneaza acum sub norul Ichimoku, ceea ce este ”bearish” .
Momentum (linia violet) este negativ cu o miscare descendenta. Linia de momentum a facut un maxim in ian. 2020 aproape de o zona supra-cumparata (peste nivelul 40.0). Linia a cazut apoi odata cu preturile actiunii si a atins rapid o zona supra-vanduta (sub nivel -40.0), fapt ce indica o intensificare a presiunii la vanzare.
MACD (linia albastră) a generat un semnal de vanzare la sfarsitul lui feb. 2020 (a se vedea sageata rosie) aproape de o zona foarte supra-cumparata (nivelul 10.0) cum s-a intersectat si a trecut sub semnalul său (linia roșie). Linia MACD cade spre o zona supra-vanduta (nivel -10.0) si a infirmat o linie de trend ascendent trasata de la minimul din dec. 2018. Deci indicatorul MACD susține o miscare descendenta a preturilor actiunii.
Preturile actiunii Facebook, cel mai probabil, vor continua trendul descendent inainte de a forma o baza pentru crestere. Investitorii ar trebui sa fie precauti inainte de a intra din nou la cumparare.
Dan Turmacu, CFTe
Senior Analist Tehnic,
Piețe Financiare
Poziție | Stop Loss | Target price |
SHORT | 180$ | 123$ – 127$ |
Analiza cu perspectiva pe termen scurt
Facebook a raportat rezultatele financiare pe T4 din 2019 usor peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 2,56$ fata de estimarile de 2,54$ (o surpriza pozitiva de 0,02$), in crestere cu 8% fata de profitul net pe actiune pe T4 din 2018. Compania nu distribuie dividende.
Prețurile acțiunii Facebook au atins maxime istorice in ian. 2020, la peste 220$. Graficul zilnic al acțiunii arată o inversare a trendului ascendent care s-a transformat in unul descendent. Preturile au spart linia de trend ascendent trasata pe grafic din dec. 2018. Prețurile se tranzactioneaza bine sub media mobila pe 200 zile (200z EMA), ceea ce este ”bearish”.
Intrebarea este cat de jos pot cadea preturile actiunii Facebook ? O buna metoda de a determina urmatoarea potentiala tinta este de a privi corectiile sau patern-urile de consolidare anterioare pentru a cauta potential suport. Preturile se vor indreapta cel mai probabil spre minimele din dec. 2018 unde pot gasi un potential nivel de suport, desi au gasit un suport local la, in jur de, 137$.
Preferința investitorilor pentru acțiunea Facebook este reflectată în raportul puterii relative RS in raport cu indicele pietei Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) se afla intr-o miscare descendenta de la inceputul lu feb. 2020 (a se vedea linia rosie). Linia va gasi probabil suport la un nivel dat de minimele anterioare din noi. 2018. Miscarea liniei RS confirma trendul descendent al preturilor actiunii.
Sistemul de indicatori Directional Movement sustine o mișcare descendenta a preturilor Facebook (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis semnale de la sfarsitul lui feb. 2020 ce arata o directie descendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut sub –DI (linia roșie). Semnalul a fost confirmat de o spargere a liniei de trend ascendent a preturilor (a se vedea linia de trend verde pe preturi). Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă pretul actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul foarte puternic cum ADX este usor peste 45.
Concluzie finală:
– pe termen scurt & mediu, putem vedea o continuare a trendului descendent a preturilor acțiunii spre un posibil nivel de suport constituit din minimele din dec. 2018, de la, in jur de, 123$.
Dan Turmacu, CFTe
Senior Analist Tehnic,
Piețe Financiare
Poziție | Stop Loss | Target price |
LONG | 180$ | 218$ |
Analiză cu perspectivă pe termen mediu
Graficul săptămânal al acțiunii Facebook, Inc. (simbol bursier: FB) arată că prețurile acțiunii au crescut de la minimul din dec. 2018 și se îndreaptă spre un nivel de rezistență dată de maximul din iul. 2018 (linia roșie). Acțiunea se tranzacționează sub acest posibil nivel de rezistență.
Prețul acțiunilor Facebook a crescut cu peste 60% in 2019, de la minimele din dec. 2018. Este cea mai mare companie de social media din lume.
Preturile și-au început ultimul raliu la începutul lunii oct. 2019 făcând un minim (”bottom”) chiar puțin deasupra norului Ichimoku. Semnalul trimis este destul de convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețurile se tranzacționează deasupra norului Ichimoku și liniei de trend ascendent (”up trendline”) trasată pe grafic de la minimul din dec. 2018, ceea ce este ”bullish”.
Momentum (linia violet) este pozitiv și are o mișcare ascendentă. Linia indicatorului a făcut minime mai înalte (”higher lows”) începând din oct. 2018, confirmând mișcările prețurilor acțiunii. Dacă linia de momentum va crește în continuare spre un nivel supra-cumpărat (nivel 40.0), acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumpărare.
MACD (linia albastră) este pozitiv și se află deasupra semnalului său (linia roșie). MACD a generat un semnal de cumpărare în ian. 2019 la un nivel supra-vândut (nivelul -10.0), cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie). Linia indicatorului a făcut minime mai înalte (”higher lows”) începând de la sfârșitul lui dec. 2018, confirmând mișcările prețurilor acțiunii. Dacă linia MACD va crește în continuare spre un nivel supra-cumpărat (nivel 10.0), acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumpărare.
În general acțiunea Facebook se tranzacționează într-o piață ascendentă (”bullish market”). Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.
Dan Turmacu, CFTe
Senior Analist Tehnic,
Piețe Financiare
Poziție | Stop Loss | Target price |
LONG | 180$ | 218$ |
Analiză cu perspective pe termen scurt
Facebook a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2019 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 2,12$ față de estimările de 1,91$ (o surpriza pozitiva de 0,21$), în creștere cu 20% față de profitul net pe acțiune pe T3 din 2018. Compania nu distribuie dividende.
Graficul zilnic al Facebook arată că prețurile acțiunii se află într-un nou raliu de la minimele de la începutul lui oct. 2019. Prețurile se îndreaptă acum spre o zona de rezistență dată de maximele din iul. 2019 (linia violet). Dacă ele depășesc acest nivel, se pot îndreptă apoi spre un nivel de rezistență dat de maximul istoric din iul. 2018 (linia roșie). Cel mai probabil raliul va avea forța necesară să testeze acest maxim istoric. Prețurile se tranzacționează deasupra mediei mobile pe 200 zile (200z EMA), ceea ce este ”bullish”.
Preferința investitorilor pentru acțiunea Facebook este reflectată în raportul puterii relative RS în raport cu indicele NASDAQ 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) are un trend ascendent începând cu dec. 2018 și confirmă raliul prețurilor. Linia RS a reușit să spargă linia de trend descendent (linia punctată) în dec. 2018. Dacă prețurile vor testa nivelul de rezistență dată de maximul din iul. 2018 atunci linia RS ar trebui sa confirme și să testeze și ea propria linie de rezistență (linia roșie).
Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea prețurilor acțiunii Facebook (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din ian. 2019 ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum unul în formare, cu ADX ușor peste nivelul 20.
Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.
În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.
Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.
Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.
Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.
Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.
This will close in 0 seconds