Indicatorul Fibonacci este utilizat pentru a identifica atât niveluri-cheie de suport și rezistență, cât și niveluri potențiale de corecție și poate fi utilizat pe orice piață. Acesta utilizează linii orizontale în funcție de rațiile Fibonacci între două puncte extreme.
Acesta se utilizează pentru a identifica momentele propice pentru intrarea și ieșirea din piață fie prin stop loss, fie prin take profit. Nivelurile Fibonacci se trasează în momentele în care în piață se petrece un eveniment amplu care împinge acțiunile într-o extremă a oricărei direcții. Astfel, se măsoară nivelurile potențiale de corecție. Traderii se așteaptă, de obicei, ca retragerea să atingă unul din nivelurile stabilite de rațiile Fibonacci, mai exact 38,2%, 50% sau 61,8% din impulsul inițial.
Indicatorul Fibonacci se poate utiliza în diverse moduri, construind, astfel, numeroase strategii. Acestea sunt: Secvența Fibonacci, Extensiile Fibonacci, Raportul de aur din șirul lui Fibonacci și nivelul de retragere 50%.
< Vezi alți termeni bursieri
Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.
This will close in 0 seconds