Data de 11 aprilie este oficial ziua națională a educației financiare, iar inițiatorul acestui eveniment este parlamentarul George Tuță. Acesta a declarat că educația financiară este despre a deschide ochii românilor către „mijloace simple de acces la produse financiare de bază – internet banking, creditare, economisire sau investiții.” Totodată, acesta a precizat că se urmărește participarea activă a cetățenilor la economie, deoarece fiecare om este important în mersul bun al economiei și al țării.
Noi, echipa de la Goldring, susținem această inițiativă și vom continua să promovăm educația financiară prin intermediul tuturor canalelor disponibile, deoarece suntem de părere că doar prin educație financiară românii își pot crește nivelul de trai. În perioade cu inflație ridicată, ca cea prin care trece acum țara noastră, cel mai bun mijloc de protecție îl reprezintă investițiile financiare, datorită faptului că acestea aduc randamente cu mult superioare ratei inflației. Cu toate acestea, încă sunt români care nu văd investițiile ca o sursă suplimentară de venit.
Lipsa de educație financiară este o problemă majoră în România, motiv pentru care noi încercăm să sintetizăm informațiile într-un mod atractiv pentru cititorii blogului Goldring sau pentru urmăritorii noștri de pe rețelele de socializare. Pe lângă aportul nostru din mediul on-line, întreprindem și activități fizice – mai reduse odată cu declanșarea pandemiei, însă cu ocazia săptămânii „Școala altfel” colegii noștri brokeri au vizitat câteva licee din Târgu Mureș pentru a le povesti elevilor despre piața de capital și pentru a le deschide apetitul spre educația financiară.
Așadar, sperăm ca în viitor să fie introdusă educația financiară în materiile de bază ale elevilor din România, însă până atunci suntem aici să umplem acest gol al educației românești, deoarece credem cu tărie că stăpânirea unor aspecte financiare stă la baza unei economii mai stabile și a unui trai mai bun.