Criptomonedele au câștigat o popularitate record în timpul pandemiei COVID-19, în urma creșterilor la noi recorduri și mai recent, a legăturilor cu fabricantul auto Tesla, care a anunțat acceptarea plăților cu cea mai populară criptomonedă, Bitcoin, pentru achiziția mașinilor sale. Odată cu această popularitate însă, a venit natural și o creștere în volatilitate, respectiv a riscurilor. Astfel, ce alte oportunități ar mai putea fi create de acest nou val?
Fiind cel mai important intermediar de tranzacții cripto din Statele Unite, Coinbase a devenit o destinație comună pentru noii investitori în criptomonede. Coinbase oferă o mare varietate de produse, inclusiv investiții în criptomonede, o platformă avansată de tranzacționare, conturi de custodie pentru instituții, un portofel pentru investitorii cu amănuntul și propria monedă stabilă în dolari americani. Coinbase se poate lăuda cu o bază de clienți de peste 43 de milioane din peste 100 de țări, la finalul lui 2020.
Coinbase a fost fondată în 2012 și este un loc de tranzacționare pentru criptomonede complet reglementat și licențiat în SUA. Inițial Coinbase permitea doar tranzacționarea Bitcoin, dar a început rapid să adauge alte criptomonede care să corespundă criteriilor sale descentralizate. Lista s-a extins pentru a include Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP și mulți alții, cu promisiunea de a oferi o gamă tot mai largă de monede pe viitor.
Coinbase și-a depus recent documentele mult așteptate în vederea listării, oferind o primă privire asupra situației financiare înainte de a deveni publică. Cel mai mare intermediar pentru tranzacționarea de criptomonede din SUA planifică o listare directă pe Nasdaq în care va încerca să strângă până la 1 miliard de dolari. Coinbase a fost evaluată recent la peste 100 de miliarde de dolari în tranzacționarea pe piața privată, ceea ce înseamnă că aceasta ar putea fi cea mai mare listare din sectorul tehnologic de la Facebook în anul 2012.
Coinbase a generat în anul 2020 un profit de 322 milioane de dolari, după ce anul 2019 aducea pierderi de 30 milioane de dolari. Principalul motiv al acestei îmbunătățiri substanțiale a profitabilității este creșterea în popularitate a monedei Bitcoin, care a revenit în atenția investitorilor după un nou val de creșteri, cu noi maxime înregistrate. De asemenea, volumul vânzărilor a crescut cu 130%, până la 1,28 miliarde de dolari, din care 1,09 miliarde au venit din comisioanele de tranzacționare.
Nu ești sigur că vrei să investești direct în Bitcoin sau Ethereum? Creează-ți acum un cont de tranzacționare în doar 5 minute și poți investi în acțiunile intermediarilor precum Coinbase!