După decizia OPEC+ de a extinde perioada de producție redusă și în urma ultimelor atacuri asupra sondelor de petrol din Arabia Saudită, prețul petrolului a urcat spre maximele ultimelor 14 luni . Goldman Sachs şi-a majorat prognoza pentru prețul petrolului Brent cu 5 dolari, până la 75 de dolari pe baril în al doilea trimestru şi 80 de dolari pe baril în al treilea trimestru al acestui an.
Având în vedere situația actuală a cotațiilor petrolului, ne putem aștepta la o corelare și a prețului acțiunilor OMV Petrom (SNP), mișcarea fiind deja vizibilă în ultimele ședințe de tranzacționare. De asemenea, dividendul propus de companie, în valoare de 0,031 lei/acțiune este foarte atractiv în condițiile actuale de piață.
Dacă analizăm graficul de mai sus, putem remarca mai multe semnale pozitive aferente unei mișcări ascendente pe termen scurt. Un prim indiciu este intersecția generată de indicatorul MACD (linia albastră) care s-a intersectat cu linia de semnal (linia roșie), iar prețul a trecut peste media mobilă de 50 de zile în ședința de tranzacționare de vineri.
Un alt indiciu este dat de indicatorul Directional Movement Index (DMI). Linia DM+ (linia albastră) se află deasupra liniei DM- (linia roșie) și oferă un semnal de cumpărare, în timp ce linia ADX (linia neagră) se află acum la nivelul de 25, evidențiind faptul că piața nu este marcată de un trend puternic în acest moment.
OMV Petrom nu a recuperat încă pierderile cauzate de izbucnirea pandemiei, o continuare a creșterii cotațiilor petrolului ar putea conduce și către o cotație a acțiunilor SNP la nivelul din ianuarie 2020. Un prim nivel de rezistență poate fi considerat nivelul de 0,786 al retragerii Fibonacci, la un preț de 0,41 lei/acțiune, prag care a fost atins în două cazuri de la începutul anului trecut.
Radu Cojoc,
Broker Goldring
Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.
În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.
Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.
Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.
Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.
Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.
This will close in 0 seconds