Acțiunile celei mai populare companii listate la Bursa de Valori București, Banca Transilvania (TLV), s-au tranzacționare lateral în ultima perioadă, dar există semnale care ar putea indica noi mișcări de preț în perioada următoare.
Dacă analizăm graficul de mai sus sesizăm mai multe indicii care ar putea sugera un scenariu pozitiv în perioada următoare. Un prim indiciu ar fi intersecția generată de indicatorul MACD (linia albastră) care s-a intersectat cu linia de semnal (linia roșie), intersecție care se produce în jumătatea pozitivă a histogramei, sugerând un potențial de creștere.
Un alt indiciu ar fi o nouă intersecție, de această dată linia DM+ (linia albastră) trece deasupra liniei DM- (linia roșie) și oferă un semnal de cumpărare, în timp ce linia ADX (linia neagră) se află în jurul zonei de 20, care sugerează momentan o lipsă a unei direcții clare, ca urmare a trendului lateral prezentat în ultimele luni.
Contracția Benzilor Bollinger ca urmare a mișcării laterale din ultima perioadă poate fi un alt indiciu. De regulă, perioadele de contracție sunt urmate de perioade de expansiune, adică mișcări puternice ale prețului. De asemenea, putem observa că prețul a încercat să depășească banda superioară în ultimele ședințe de tranzacționare, acesta fiind un semnal de tip „bullish”.
Acestea fiind spuse, scenariul unei mișcări ascendente este foarte probabil după recenta perioadă de consolidare. Propun ca și prim Target price nivelul de 2,5 lei/acțiune, marcat de ultimele maxime, iar ca și Stop loss nivelul de preț de 2,2 lei/acțiune, unde se află în acest moment de banda inferioară Bollinger.
Radu Cojoc,
Broker Goldring
Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.
În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.
Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.
Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.
Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.
Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.
This will close in 0 seconds