Glissando Garden Center debutează cu succes pe piața AeRO

Glissando Garden Center, liderul din Vestul țării în domeniul comerțului cu flori, plante și articole de grădină, debutează cu succes pe piața AeRO de la Bursa de Valori București.

Fondată în 2011, Glissando Garden Center, contribuie activ la evoluția comunității pasionaților de grădinărit și promovează spiritul antreprenorial atât printre profesioniștii din agribusiness, cât și printre cei ce își doresc să își amenajeze și să își decoreze grădinile sau spațiile verzi.

Goldring a intermediat cu succes listarea Glissando Garden Center pe piața AeRO. „Cred că, azi, investitorii au nevoie de certitudine și substanță economică dovedită atunci când vorbim de companii noi la bursă. Iar noi, în calitate de intermediar, căutăm acele companii care au ajuns la un nivel de maturitate care să le permită să înțeleagă ecosistemul bursier și care sunt capabile de o conduită post listare demnă de performanțe pe scena bursieră.”, a subliniat Crina Pungea, Consultant Coroprate.

În cadrul deschiderii oficiale de astăzi, de la BVB, dedicată listării pe piața AeRO a acțiunilor Glissando Garden Center, Ioan Biiaunu, Director General și Fondator, a menționat că își propune, prin intermediul acestei listări, să obțină o altă modalitate de finanțare și să atragă investitori pentru accelerarea ritmului de creștere și dezvoltarea companiei.

Segmentul de Home & Garden a făcut prima sa apariție pe Bursa de Valori București, beneficiind de un cadru general favorabil pe piață. Această afirmație este susținută de performanțele ale Glissando Garden Center S.A. la finalul primului trimestru din 2024. Cifra de afaceri a companiei a atins 7,23 milioane lei, reflectând o creștere semnificativă de 39,25% față de aceeași perioadă a anului precedent. Acest rezultat reprezintă 27,26% din cifra de afaceri estimată pentru întregul an. De asemenea, profitul net raportat la 31 martie 2024 a fost de 740 mii lei, ceea ce reprezintă o creștere de 5,2 ori față de aceeași perioadă a anului precedent. Marja netă de profit a atins 10,24%, în creștere cu 3,7 ori în comparație cu primele trei luni ale anului 2023, reflectând o profitabilitate solidă și o gestionare eficientă a resurselor companiei.

Compania urmărește să stabilească o comunicare deschisă și transparentă cu investitorii, oferindu-le produse și servicii într-un format  distinct față de ceea ce se găsește în prezent pe piață. Ioan Biiaunu a evidențiat: „ Noi suntem într-o piață cu o creștere foarte bună, o creștere pe care am studiat-o la nivel european și care se adeverește. Vrem ca profitul nostru să îl împărțim, business-ul nostru să îl împărțim cu investitori și, de asemenea, vrem să avem o politică de dividende foarte clară și o politică deschisă, astfel încât în anii care vor urma, această politică să aducă investiții în grupul nostru.

La deschiderea pieței, prețul acțiunii a fost de 0,55 lei, iar capitalizarea de piață a companiei a fost de 22,68 milioane lei. Acțiunile Glissando Garden Center sunt tranzacționate sub simbolul GGC.