Obligațiunile Stanleybet debutează la BVB

Holdingul Stanleybet Capital S.A., înființat la data de 4 decembrie 2020, cu rol integrator pentru liniile de business dezvoltate în ultimii 10 ani, sub brandul Game World și Stanleybet – rețea de agenții de pariere sportivă și slot machines, săli de joc premium și jocuri de noroc în mediul online – va debuta vineri, 4 februarie 2022, la Bursa de Valori București, cu primele sale obligațiuni corporative, a căror valoare se ridică la suma de 20 milioane lei.

Obligațiunile Stanleybet Capital S.A. se vor tranzacționa la Bursa de Valori București sub simbolul bursier SBET24.

Anterior listării, societatea a derulat un plasament privat, intermediar de către Goldring S.A., prin care s-au atras 19,8 milioane de lei de la un număr de 127 investitori. Obiectul emisiunii au fost 200.000 de obligațiuni corporative, cu o valoare nominală de 100 lei fiecare și o dobândă fixă de 10%.

Stanleybet Capital S.A. urmărește să fructifice capitalul atras de la investitori prin valorificarea oportunităților din industria de profil. Prioritatea companiei vizează materializarea viziunii grupului de a reuși să aducă, în industria pariurilor sportive și a jocurilor de noroc din România, cea mai bună soluție omni-channel. Aceasta implică dezvoltarea într-un ritm alert a diviziei online pe structura rețelei de agenții fizice. În același timp, pentru a oferi o experiență unitară – atât online, cât și la sediile fizice – Stanleybet Capital S.A. va demara investiții în modernizare, tehnologizare și, nu în ultimul rând, în digitalizare.

În contextul profilului conservator al consumatorului român, rezultatul acestor investiții va aduce în fața clientului Stanleybet un cont unic de pariere/jocuri de noroc disponibil atât în agenție, cât și în platforma online, oferindu-i acestuia posibilitatea de a alimenta, de a retrage sau de a utiliza sumele disponibile în contul său, dar și de a monitoriza constant consumul propriu de servicii de pariuri sportive și de jocuri de noroc.

Divizia online de jocuri de noroc și pariuri sportive recent înființată permite transpunerea portofoliului de jocuri de noroc din mediul fizic, on-site, în domeniul online și oferă o punte spre alinierea la standardele și tendințele din sector.

Pe lângă optimizarea și dezvoltarea platformelor de joc și a aplicațiilor de mobil stanleybet.ro și gameworld.ro, compania va mobiliza cele 19,8 milioane lei pentru extinderea agențiilor de pariuri sportive și slot machines Stanleybet care să ofere spații moderne și generoase.

Atât Stanleybet Capital S.A., cât și celelalte companii din cadrul Grupului, încurajează o conduită responsabilă de joc, educarea pieței cu privire la riscul dezvoltării comportamentului de joc, precum și îmbunătățirea politicilor de intervenție. Oferirea unei experiențe personale fiecărui client și calitatea serviciilor primează pentru echipa Stanleybet, care este formată din peste 1.400 de angajați.

Prin intermediul unei analize comparative cu cei mai importanți și relevanți competitori care dețin cele mai mari cote de piață, Stanleybet se poziționa pe al 4-lea loc, după cifra de afaceri, în anul 2020. Compania se bucură de un nivel ridicat de notorietate, fiind una cu tradiție pe piața jocurilor de noroc din România.

Stanleybet Capital S.A. unește patru companii cu istorie pe piața jocurilor de noroc și a pariurilor sportive – Game World România, Game World Invest, Westgate România, Wap Holdings – și Megabet International, divizia online, înființată în anul 2020.

Lanțul de săli de jocuri premium care cuprinde 7 săli, cu aproximativ 700 de posturi de joc, a înregistrat în primul semestru al anului 2021 o cifră de afaceri de peste 62 milioane lei, cu 13% mai mare decât în primul semestru al anului 2020. Linia de business de pariuri sportive operează o rețea de 288 agenții în București și în alte 70 de orașe din România. Cifra de afaceri pe această linie de business a depășit 67 milioane lei în prima jumătate a anului 2021, cu 38% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2020. Pentru cea de-a treia linie de business, respectiv componenta online a pariurilor sportive și a jocurilor de cazinou, care a fost înființată în martie 2020, compania a înregistrat venituri de 25 milioane lei și un profit net de 850 mii lei în primele 6 luni din 2021.